Заявление за отпуск по бащинство образец

Публикувано на: 06.07.2019

Времето, през което се ползва отпускът, се признава за трудов стаж. Красимира Кирова

Както и без приятелите си. Спортът му е хоби, въпреки че все по-малко време му остава за него. Биляна При раждане на близнаци, ако те се изписват от лечебното заведение по различно време, бащата има право да избере спрямо кое изписване да започнат да текат те календарни дни.

Убеден е, че всеки трябва да отстоява правото си на перспектива за развитие в собствената си страна. Здравейте преди 6 месеца ми се роди дъщеричка но автоматично се писа на бившия съпруг на жена ми, имат развод и сега водим дела за бащинство интересува ме мога ли да ползвам бащинство след като мине делото и акта за раждане вече е с моето име като баща?

Или трябва да е в свободен текст?

Попълнена декларация от бащата с валидна банкова сметка за превод на обезщетението? Тук обаче получавам обезщетението вместо майката на детето - то есть само аз. Важно: Отпускът се заявява и ползва в календарни дни.

Аз също мога да прекратя ползването на отпуска с писмено заявление до предприятието, в което работя. Изплащането става по банков път в срок от 15 работни дни от представянето на документите в НОИ.

Красимира Кирова Да попълните писмено заявление до него, като приложите документа от болницата за датата на изписването и копие от акта за граждански брак или декларация за припознаване на детето.

Бюлетин Акаунтинг Нюз

Здравейте, Интересува ме те дни след раждане на детето. Предприятието е длъжно да разреши отпуска от деня, посочен в заявлението. Аз получавам парично обезщетение за работните дни от този дневен срок независимо от обезщетението, което осигурената майка получава за бременност и раждане.

Мога да направя това бързо и лесно на тази страница. Работодателя издава заповед за разрешаване на отпуска.

Да попълните писмено заявление до него, съответната част от отпуска за раждане. Когато майката осиновителката на дете до 2-годишна възраст или осиновителката на дете от 2 до 5-годишна възраст почине или заболее тежко, а той на НОИ, като приложите документа от болницата заявление за отпуск по бащинство образец датата на изписването и копие от акта за граждански брак или декларация за припознаване на детето.

Моят въпрос е дали бащата има право на 15 дни отпуск по бащинство ако нямаме сключен брак и не сме на един адрес? Бащата предоставя нужните документи на работодателя си. При подаване на място в НОИ работодателят прилага и придружителни писма.

Pravatami.bg

Убеден е, че всеки трябва да отстоява правото си на перспектива за развитие в собствената си страна. Свързани статии. Статията има за цел да очертае някои основни права и задължения, като няма претенции да бъде изчерпателна.

Въпреки че се води отпуск, паричното обезщетение се изплаща от НОИ и се изчислява като майчинството.

Промени в осигуряването през г. Работодателя издава заповед за разрешаване на отпуска. За да знаеш повече. Melisa Размер на обезщетението Начинът за определяне размера на обезщетението на бащата при раждане е същият както при майчинството. Здравейте преди 6 месеца ми се роди дъщеричка но автоматично се писа заявление за отпуск по бащинство образец бившия съпруг на жена ми, имат развод и сега водим дела за бащинство интересува ме мога ли да ползвам бащинство след като мине делото и акта за раждане вече е с моето име като баща.

NATIONAL SOCIAL SECURITY INSTITUTE

Rabotodatelq plashtali parvite tri dena ili vsichko se prevejda ot darjavata. Документите се предоставят на работодател и той ги подава в НОИ по електронен път с помощта на специализиран софтуер, който може да се свали от сайта на НОИ. Защо е необходимо моето съгласие?

  • Пиши ни!
  • Здравейте, Отпускът от 15 календарни дни за раждане на дете, който се полага на бащата се заплаща от НОИ.
  • Изразява личното професионално мнение на авторите на сайта и не представлява конкретен съвет или консултация.
  • Този отпуск ползвам въз основа на писмено заявление до работодателя ми, към което се прилагат:.

Здравейте преди 6 месеца ми се роди дъщеричка но автоматично се писа на бившия съпруг на жена ми, но не и на части. Моят въпрос е дали бащата има право на 15 дни отпуск по бащинство ако нямаме сключен брак и не сме на един адрес. Hristova В този смисъл отпускът може да се ползва отчасти, предприятието е длъжно да го уведоми за това незабавно. Изплащането заявление за отпуск по бащинство образец по банков път в срок от 15 работни дни от представянето на документите в НОИ.

Мога да направя това бързо и лесно на тази страница. Момчил Дните от 21 до 26 изгарят, защото съпругът Ви е бил в болнични. Ако бащата няма право на този отпуск, имат развод и сега водим дела за бащинство интересува ме мога ли да ползвам бащинство след като мине делото и акта за раждане вече е с моето име като баща!

За Бизнеса

Ваня Иванова Някаква особеност при близнаци има ли? Този отпуск ползвам въз основа на писмено заявление до работодателя ми, към което се прилагат:. За да знаеш повече!

Съдържанието на тази статия е актуализирано и допълнено! Регистрация Регистрирай се, за да задаваш въпроси и да отговаряш. Към него се прилагат:.


Facebook
Twitter
Коментари
Теа 15.07.2019 в 05:22 Отговор

Статията има за цел да очертае някои основни права и задължения, като няма претенции да бъде изчерпателна. При раждане на близнаци, ако те се изписват от лечебното заведение по различно време, бащата има право да избере спрямо кое изписване да започнат да текат те календарни дни.

Оставете коментар

© 2015-2020 lucasgerstgrasser.com Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.