История 7 клас уча се

Публикувано на: 10.06.2019

Четвърти раздел Древна Елада и елинистическият свят. Втори раздел Светът от Първата до края на Втората световна война. България в началото на ХХ век.

България зад "желязната завеса". Първите будители. Пенчо Славейков. Войната на капитаните срещу генералите - част 2. Възникване на средновековните градове в Западна Европа. Видео урок: Изграждане на Княжество България.

История за 7. Изгледай видео урока. Съединените щати пред нови предизвикателства. Видео урок: Промени в българското общество. Времето на фараоните.

Участие на България в Първата световна война.

Защо да избереш Уча.се?

Другата България - част 3. Стогодишната война. Установяване на тоталитарно управление в България. Краят на комунистическия режим. Свещената Римска империя. Общество и всекидневен живот. Страхотен видео урок по история за 7.

  • Строеж на литературната творба. Йордан Йовков.
  • Най-дълбоката ценност за всеки родител е да подсигури добро образование и щастлив живот на децата си. Композиция на одата "Опълченците на Шипка".

Залез на Първото българско царство. Капитулация на Франция. Всички отличия. Богословски учения в средновековна България.

Конференция в Техеран.

Над 15 000 видео урока и теста, съобразени с официалната училищна програма

Умерена десталинизация - част 5. Римската култура и образовение. Съвременните българи в Европа и света. Общество и технологии в периода между двете световни войни.

Най-важното за одата "Българският език". Светът на възрожденските българи. Първи раздел Важни уводни уроци. Националната катастрофа и управление на БЗНС. Културно наследство на Второто българско царство.

Културно наследство и религиозни вярвания на траките. България в периода между Първата и Втората световна война — г. Византия и византийската общност. Обявяване на Независимостта. Краят на комунистическия режим.

  • Част 2.
  • Правителство на Константин Стоилов.
  • Наследството на Александър Велики.
  • Част 2.

Теми, основни проблеми и конфликти в "До Чикаго и назад". Раждане и характеристики на фашизма. Характеристика на баба Илийца според разказа "Една българка"? България в криза. Нации и национални движения на Балканите. Културата на индустриалната епоха.

Древна Тракия. Пети раздел Подготовка за НВО. Трети раздел.

Трудният преход след края на комунизма и начало на демокрацията. Установяване на тоталитарно управление в България. България в Европейския съюз. Всекидневие, общество и семейство в Древен Рим.


Facebook
Twitter
Коментари
Миряна 12.06.2019 в 11:22 Отговор

Режимът на Тодор Живков.

Белина 10.06.2019 в 20:25 Отговор

Италия през втората половина на ХХ век.

Оставете коментар

© 2015-2020 lucasgerstgrasser.com Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.