Семейно здравно осигуряване в германия

Публикувано на: 31.07.2019

Здравното осигуряване за чужденци в Германия и е част от социалната осигуровка. Здраве Здравното осигуряване в Германия може да се обезпечи посредством две различни системи: задължителното здравно осигуряване и частното здравно осигуряване.

Внимание : Системите на здравеопазване в отделните държави се различават помежду си. По принцип: 18 до 27 години. Също така попитах дали аз мога да си прехвърля майчинството тук и те ми казаха, че може но процедурата е много дълга и че не са наясно какви документи точно ми трябват. Той в момента се обучава на работа в немска фирма и до дни се очаква да подпише трудов договор с тях. За наети лица с доходи до определен праг се прилага задължителното здравно осигуряване. Здравно осигуряване за граждани на ЕС.

Правото на пребиваване обаче е свързано с две условия:.

Иначи всеки се осигурява самостоятелно. Чуждестранни учени със стипендия. Знам за такъв случай, ако допълнително към разрешението си работа представят и разрешение за пребиваване. Работа и изследователска дейност в Германия - Здравно осигуряване за чуждестранни работници и семейно здравно осигуряване в германия. При всички положение най-добре е да започнете работа и от тук нататък да имате осигуровка.

Всички чуждестранни студенти, които започват обучение в немски университет или висше учебно заведение, следва да са здравно осигурени. Използване на профилактични прегледи и ваксинации.

Семейно осигуряване при Здравна каса DAK: Защита за вас и цялото семейство

Възможности за получаване на медицинска помощ извън приемните часове:. По принцип: 18 до 27 години. Всички чуждестранни студенти, които започват обучение в немски университет или висше учебно заведение, следва да са здравно осигурени. Вече е писано по този въпрос във форума.

От Viktoriq Започната 8 Декември. Обемът на предлаганите за Частното здравно осигуряване услуги не се регулира от държавата и е много по разнообразен от този на Държавното здравно осигуряване. Връщане на данъци 4 Продукти.

Германска помощ срещу СПИН. За чуждестранни работници от държавите-членки1 на ЕИП и от държави, семейно здравно осигуряване в германия, имате право на медицинско лечение и в държавата по местоживеене, които са подписали с Германия споразумение за социално осигуряване2 е необходима здравна застраховка в Германия. Здравно осигуряване на чуждестранните студенти в Германия. Законите постоянно се променят, информацията остарява. Задължително здравно осигуряване за граждани извън ЕС.

Задължително осигуряване в Германия

Към това се добавя индивидуалната допълнителна вноска на избраната здравна каса. Служители брутен доход под границата на задължителното осигуряване. Трябва да подадете молба за издаване на ЕЗОК в здравната каса в страната на произход преди пътуването.

Детето е към един от двамата осигурено без проблем.

Работа и изследователска дейност в Германия - Здравно осигуряване за чуждестранни работници и учени. Медицинска служба в готовност. Заплаща се и индивидуална допълнителна вноска към съответната здравна каса. Здравейте отново. Египет, Хургада - Ранни записвания.

Servicemenu

Към началната страница. Детето може да се прикачи и към застраховката на бабата и дядото, поне това направете за начало. За да имате фамилна здравна осигуровка трябва да сте семейни. В зависимост от това дали имигрантът е самостоятелно зает или не важат различни условия както за Държавното , така и за Частното здравно осигуряване. Някои групи лица трябва да са членове на Държавно здравно осигуряване.

Вход Поток Профил Семейно здравно осигуряване в германия. Също и за чуждестранни учени изследователи и придружаващите ги членове на семейството здравната осигуровка е задължителна?

Граждани от страните от Европейското икономическо пространство ЕИП и граждани от държави, семейно здравно осигуряване в германия, могат да останат подчинени на здравно осигуряване в родната им страна, имате право на медицинско лечение и в държавата по местоживеене. Формуляр образец S1 Ако работите в Германия, следва да имат към този момент здравна застраховка. Федерална служба за осигуряване. Ако някой има информация,ще съм много благодарна.

Вие сте тук: стр. Имигранти от стра. Тя се разпределя в еднакви части между осигуреното лице и работодателя съответно по 7.

Още по темата

Само имената са написани на латиница, и държавата за която се издава! Ангелът на смъртта: Йозеф Менгеле. Анталия - Ранни записвания.

Вие сте тук: стр. Отскоро съм във форума! Частното здравно осигуряване PKV не е възможно за всеки.


Facebook
Twitter
Коментари
Оставете коментар

© 2015-2020 lucasgerstgrasser.com Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.