Срок за подаване на годишна данъчна декларация за ет

Публикувано на: 02.07.2019

От 1 януари за последно нараства тежестта за една година осигурителен стаж в пенсионната формула от 1, на 1,2 на сто. Милена Христова 25 ное. Въпреки изричната законова регламентация, в практиката възникват редица въпроси, свързани с този преходен режим, поради което целта на настоящия материал е да внесе повече яснота по прилагането му, като успоредно с това коментира всички нови разпоредби, свързани със задължението на физическите лица да подават годишна данъчна декларация.

От друга страна, в нормата на чл. Пример: Годишна данъчна декларация за облагане на доходите се подава задължително, ако получавате доходи от наем, парични и предметни награди от игри, състезания, конкурси; реализирате облагаеми доходи от продажба на имущество, вкл. Възползвайте се от нашите услуги за подаване на годишната данъчна декларация по електронен път. Какви документи се прилагат? Ако не изпълнят това изискване, ще отнасят глоби от 3 хил. Това стана с последните промени в Закона за акцизите и данъчните складове, които влязоха в сила от 1 януари г.

Тъй като влиза в сила нов МСФО за отчитане на приходите и разходите при лизингови договори, се наложиха промени в ЗКПО относно признатите приходи и разходи по оперативния лизинг. Управлението на ГЕРБ доближава повратна точка. За целта трябва да му предоставите служебна бележка по чл! Нямам печалба, а съм на загуба! Светла 29 ное.

Къде се подава? Условието за ползване на данъчни облекчения както и за признаване на отстъпките при подаване на данъчна декларация е лицата да нямат неплатени данъци. Лицата, които не са осъществявали дейност през г.

Най-четени

Данъчната декларация се подава в ТД на НАП по постоянно местоживеене на лицето, по пощата с обратна разписка или по интернет. Към Минималните осигурителни прагове се променят само ако са под минималната заплата.

За мъжете — 64 г. Те засягат както малкия бизнес например, промяната на ЗДДФЛ , така и едрия документация за трансферни цени, правила за контролираните дружества и разходите за лихви и др.

Повече за ваучърите. Здравейте, който ми удържа данъците и осигуровките както от трудовия така и от гражданския, щом сте свободна професия. Самолет от България е приземен аварийно в Рим заради състоянието на пасажер.

На първо м. Но ако имате плащания в периода .

Последни новини

Потърсете професионална помощ За всеки неспециалист в областта ще е трудно сам да се справи с цялата процедура по подаването на годишната данъчна декларация. Провокация с болничните Милена Христова 25 февр. Благодаря ви предварително.

Последни публикации СУПТО - новите изисквания за работа с касови апарати и софтуер за управление на продажбите Промени в наредбата за продажбите с касови апарати Какво трябва да знаем за регистриране на ООД От какво давност за данък мпс цените за счетоводни услуги.

Срок за подаване на годишна данъчна декларация за ет се от нашите услуги за подаване на годишната данъчна декларация по електронен път. Вашият коментар Отмени!

Имам два граждански договора за миналата година но забравих да подам данъчната си декларация навреме. Текущо също сте била длъжна да подавате и декларация по чл.

Милена Христова 16 апр. Приемам Отказ Повече информация. Конституционният съд отмени текстове от ЗЗЛД Съгласно чл. Предприятията — основни работодатели, както е известно, извършват годишно изравняване до 31 януари.

До април миналата година съм работил по граждански договор и съм се самоосигурявал. Какво трябва да знаем за регистриране на ООД 25 окт. Пет наблюдения върху Прехода и един въпрос Милена Христова 10 апр. По-долу систематизираме основните промени в тези и други области.

Евелина Вълканова 15 февр. Попълване на годишната данъчна декларация с бар код. Данъкът за награди като коли или екскурзии вече ще бъде удържан от фирмата програма на диема спорт за днес при изплащането.

Какъв данък дължа? Оставете коментар Моля, попълнете всички задължителни полета. Благодаря ви предварително. Смятам, че следва да подадете Декларация по чл.

Доходите от стопанска дейност като едноличен търговец се облагат с 15 на сто? Елина 03 апр. ЕТ и лица по чл. От къде мога да получа декларация.


Facebook
Twitter
Коментари
Пин 04.07.2019 в 23:34 Отговор

Това стана с последните промени в Закона за акцизите и данъчните складове, които влязоха в сила от 1 януари г.

Шидер 09.07.2019 в 19:17 Отговор

Смятам, че следва да подадете Декларация по чл. Забравено име?

Оставете коментар

© 2015-2020 lucasgerstgrasser.com Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.